Steg 1: Gjør deg kjent med Spleis og folkefinansiering

Steg 2: Lag en god innsamling

Det å samle inn penger dreier seg hovedsakelig å få folk til å kjenne seg igjen i saken deres, tro på dere i en eller annen form, eller at de får lyst til at dere skal lykkes. 

Dette tar litt ekstra tid, men er en viktig investering for å skape engasjement og tillit ovenfor giverne som besøker saken din:

  • Se overordnede tips i Slik gjør du spleisen din til en suksess

  • Følg tipsene du får underveis i opprettelsen en innsamling

  • Bruk gjerne bilde, animasjoner og video for å kommunisere budskapet ditt i spleisteksten.

  • Ikke ha for lang innsamlingsperiode - en kort og intensiv periode er ofte det beste. Erfaring og forskning viser at innsamlingsaksjoner på 30 dager generelt sett er det beste.  

  • Bla gjerne gjennom resten av hjelpesenteret vårt for spørsmål på mer spesifikke ting som hvordan du vil motta pengene, hvordan du kan kommunisere med givere, sette opp belønninger og andre praktiske ting.

Steg 3: Åpne opp for givere ved å publisere innsamlingen

Dette er steget hvor den polerte innsamlingen din låses for endringer og åpnes opp for giverne! Når innsamlingen er publisert kan du motta penger. Publiseringen gjør du fra innsamlingssiden når du er logget inn. 

Steg 4: Skap engasjement om saken og hos givere

At du har publisert en innsamling på spleis.no gir ikke automatisk innsamlingen din oppmerksomhet. Så nå gjelder det å skape mest mulig engasjement og blæst rundt formålet. De som har mest suksess klarer å skape et engasjement lokalt som sprer seg. 

Bruk alle kanaler du kan; Facebook er den med mest rekkevidde, og andre sosiale medier er også naturlig å bruke dersom de potensielle giverne dine er der. Å sende linker på Facebook Messenger med personlig oppfordringer om å gi eller dele fungerer også veldig bra. Ikke glem SMS, e-post, ringe, eller rett og slette å prate om det til de som kan gi.

Noen har også lanseringsfest for når spleisen går live, som virkelig kan kickstarte innsamlingen din. Det er imidlertid ikke alle innsamlinger der en lanseringsfest blir helt riktig.

Hvis du har en såpass interessant sak at lokalavisen kan skrive om det, så vil det gi saken din ytterligere oppmerksomhet.

Å skape trafikk til spleisen din gjelder ikke bare i begynnelsen, men i hele innsamlingsperioden. Se konkrete tips i bloggposten vår: Slik engasjer du folk rundt Spleisen din

Steg 5: Motta utbetaling ved avsluttet innsamling

Den harde jobben er over og du har forhåpentligvis oppnådd målet ditt! Ikke glem å takke giverne dine, det kan du gjøre ved å logge inn på spleis.no, gå til spleisen din og klikke "Se innbetalinger og meldinger".

Se Når og hvordan får jeg pengene jeg samler inn?

Så; skal vi spleise? 🚀

Fant du svaret?